Prožijte celý březen s FotoVideo

Měsíc březen je společně náš, píše ve svém březnovém úvodníku šéfredaktor. Reaguje tak na řadu zajímavých mailů, které v novém roce obdržel od čtenářů a hlavně čtenářek. Na všechny rád reaguje a nezapomíná nápady a připomínky začlenit do edičního plánu. I v tomto vydání už najdete některé změny, které vycházejí z nápadů našich čtenářů.

Březnové FotoVideo vznikalo v počátcích ještě tmavého února, ale jaro je z něj už přeci jenom cítit. Témata fotograficky závažná střídají romantické příběhy, černobílá si konkuruje s barevnou.

Tentokrát jsme si v úvodu na osmi stranách povídali s Davidem Neffem, jehož odpovědi jsou plné zkušeností a jasných názorů, se kterými třeba i někdo nemusí zase až tak souhlasit. David, ale ví, o čem mluví. Přečtěte si o zkušenostech profesionálního fotografa, už dlouho jsme tak velký a zajímavý rozhovor u nás neměli.

Z té krásnější fotografující poloviny pro vás máme Janinu Foldynovou, ženu s fantastickým a velmi milým pohledem na svět, ženu krásnou a láskyplnou, která své pocity dokáže vkládat do nádherných obrazů. Znáte její práci, to víme. Víte určitě také, že je vítězkou minulého ročníku Fotografa roku. Zkuste tedy posoudit náš výběr z její fotografické tvorby a přečtěte si, co o sobě prozradila.

Další osobností tohoto vydání je určitě Jakub Cejpek. Tentokrát nejen jako vysokohorský fotograf. Jakub má zkušenosti a umí poradit. Využili jsme toho a on nám sepsal svým autentickým způsobem patnáct tipů pro focení v horách, které se ale hodí nejen krajinářům a vysokohorským turistům. Odpovědi v jeho článku tak najdou i milovníci dalších fotografických žánrů.

Jste soutěživí? Jste! To je nám známo. Prohlédněte si tedy ještě v první polovině tohoto vydání, jak dopadla jedna z možná i vámi oblíbených soutěží ve svém minulém ročníku a jaká jsou její témata letos. Vítězné fotografie k tomu samozřejmě patří. 

Chcete se dále fotograficky vzdělávat? V praktické části březnového vydání najdete řadu tipů. Zajímavých a nápaditých fotografů je v Česku celá řada. A právě na ně se zaměřuje seriál Jak fotí, který najdete na YouTube kanálu Centra FotoŠkoda.

Víte, kde hledat manuály k filmovým fotoaparátům? Přečtěte si naší pravidelnou Analogovou školu a budete mít jasno. Navíc ve FotoPoradně si děláte pořádek v tom, jaké USB konektory vlastně existují, a že ty jejich přenosové rychlosti opravdu nejsou stejné….

Je toho v tomto vydání ještě mnohem víc! Tak neváhejte! Bude tu s námi jen celý březen!

Nezapomeňte si prohlédnout některá z vybraných videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu. Přehrajte si je pomocí čtečky instalované na vašem chytrém telefonu!

3

Upozorňujeme na aktuální téma 22. ročníku soutěže Fotograf roku

Dětský svět – má uzávěrku 27. 03. 2022

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vyberte si z obsahu březnového vydání například:

ROZHOVOR: DAVID NEFF O ŽIVOTNÍ ZMĚNĚ

Žádné fotografické téma nemá být tabu říká v obsáhlém rozhovoru o životní kariéře

FOTOESEJ: KAROLÍNA ZÍTKOVÁ – ŽIVOT S ASUSTENCÍ

Host VERUM PHOTO o životě kvadruplegiků v nádherných fotografiích

ROZHOVOR: JANINA FOLDYNOVÁ A JEJÍ DĚTI

Bez soutěže Fotograf roku bych některá témata nefotila, říká loňská vítězka

PRAXE: FOTOGRAFICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA VIDEU

Inspirujte se ve videích a vzdělávejte se i z domova a můžete pravidelně

PRAXE: NAŠE FOTOPORADNA RADÍ A INSPIRUJE

Vyznejte se v USB! Rychlosti a konektory nejsou totéž a je dobré si je neplést!

TECHNIKA: BORIS STOJANOV – LAOWA PŘEDSTAVUJE

 Laowa Argus 45 mm F / 0,95 FF v rozsáhlém testu mistra

Dárek k předplatnému FotoVideo se vám určitě vyplatí!

S předplatným časopisu FotoVideo získáte další nové dárky. Chcete fotografickou knihu, batoh, kartu, poukázku na workshop? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, knihu fotoesejů, nebo celoroční předplatné sofrware ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou vždy v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Vybírejte si na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 80 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

 

 




Překladač

Aktuální fotokurzy a rekvalifikace

Černo-bílá fotografia + fotokomora

Černo-bílá fotografia + fotokomora

Černobílá fotografie, fotokomora. 2 dny.

Cena: 12.500,-Kč
Termín: 1.1.70

Více informací
Asistentka-sekretářka.

Asistentka-sekretářka.

Kombinované dálkové studium a osobním koučinkem.

Cena: 12.000,-Kč
Termín: 1.1.70

Více informací

SANCO, spol. s.r.o., 
Poradenská a konzultační společnost založena roku 1993.

IČ: 47550929, 
DIČ:CZ 47550929
U Pily 944, 27351 Unhošť
Mobil:00420 602 365 700

Poradenská činnost : 
www.miroslavsanytrak.cz
mirek(zavináč)miroslavsanytrak.cz

Akreditace MŠMT ČR
www.fotokurzyrekvalifikace.cz
info(zavináč)fotokurzyrekvalifikace.cz

 



Partneři

Wellnessbook.eu
Časopis FotoVideo
Svaz českých fotografů
Eizo
FITES
ADK
Bonsai-dnes.cz/
Photostudio
JOOBLE