Sláva vítězům v zářijovém FotoVideo

Každé zářijové vydání je pro nás nezapomenutelné. Nejen proto, že i při přípravě toho letošního jsme zažili spoustu krásných příběhů a současně se pořádně zapotili. Ono je významné hlavně tím, že je zlomové. Vyšli jsme totiž poprvé tenkrát někdy touto dobou, a tak každé září začínáme pomalu a jistě s novými číslovkami existence časopisu i soutěže Fotograf roku. Tentokrát nás čekají sudá čísla 24 v případě Fotografa roku a 28 u časopisu FotoVideo, a my věříme, že nám přinesou zase spoustu toho potřebného štěstíčka (jak rádi opakují sportovní komentátoři), v počtech nových čtenářů a soutěžících. Je nás v té naší FotoVideo rodině už požehnaně, konkrétně pár stovek přes 31 tisíc. To skvělé číslo zaregistrovaných fotografů na denním počítadle našeho webu ifotovideo.cz navíc stále roste a roste. Díky za to, že jste s námi a díky za váš krásný zájem, baví nás to také čím dál tím víc!

Co tedy v tom zářijovém vydání najdete? Kupříkladu soutěž Fotograf roku zveřejňuje svá už čtyřiadvacátá témata. Vstupuje tak do dalšího ročníku své nepřetržité snahy udělat českou a slovenskou fotografii ještě krásnější a vychovat třeba i spoustu nových nadšenců pro fotografii. Současně hned na začátku vydání vyhlašujeme ty nejlepší a nejskvělejší výrobky oceněné EISA AWARDS 2023-24, s jejichž známým modročerveným logem se budete při svých nákupech setkávat po celých následujících dvanáct měsíců. K tomu ještě zveřejňujeme výsledky naší světové fotografické soutěže EISA MAESTRO 2023 a aby to nebylo málo, přinášíme v mnoha článcích překrásné fotky a jejich příběhy tak, jak je dokázali zachytit opravdu výborní fotografové.

A to určitě není vše! Toto vydání je plné úchvatných záběrů divoké a barevné přírody a současně i černobílých snímků krásných žen. Věříme, že nabízíme kvalitu vám všem a těšíme se na vaše odezvy, které pro nás znamenají mnoho, a nejen při tvorbě vydání dalších. Dobrá fotka se prostě pozná až když je opravdu kvalitně vytištěná. A proto tu jsme! Máte se s výtiskem našeho časopisu v ruce na co těšit.

Hezky si počtěte a nezapomeňte si nás předplatit! Ušetříte a budete tak stále s námi! Hodně pohody a dobrého světla vám přeje Rudolf Stáhlich a celý tým FotoVideo a www.ifotovideo.cz

1

Nepropásněte finální téma 23. ročníku soutěže Fotograf roku!

ZÁPADOVKA/VÝCHODOVKA … to je něco! Uzávěrka: 30. září 2023

Zlatá hodinka, modrá hodinka – termíny, které popisují kvalitu světla při východu či západu slunce. Světlo je v této době nejměkčí a poskytuje mnoho příležitostí pro fotografování. Ať u krajiny, či architektury, vždy se vyplatí si přivstat (či trpělivě počkat) a nejen vyfotit, ale i si krásné okamžiky probouzení, nebo usínání užít. Podívejte se do galerie tohoto tématu na: http://fotografroku.ifotovideo.cz/galerie.php?theme=299

Vybíráme z obsahu zářijového vydání? Například:

Strana 6 Ocenění – EISA AWARDS 2023–2024 - Sledujte ty nejlepší z nejlepších

Strana 14 Wildlife – David Jobák – Přibrzděte a naberte sílu v přírodě

Strana 24 Wildlife – Libor Vaicenbacher – Happy End z kolumbijských And

Strana 30 Soutěž – EISA MAESTRO PHOTO – Království zvířat zná své vítěze!

Strana 44 Rozhovor – Kateřina Janišová – Dobrá fotka se pozná až na papíře

Strana 50 Rozhovor – Ondřej Nevole – Fotografické otužování

Strana 78 Recenze – Filip Hrebenda – NiSi V7 + NiSi filtry

… a další a další články v tomto stostránkovém vydání.

Roční licence Zoner, poukazy, knihy a speciální hrací karty jako dárky k celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo!

Vyberte si poukázku v hodnotě 1000 Kč od společnosti BUSHMAN a nakupte si výbavu. Nebo si nabídnete skvělou paměťovou kartu Kingston a knihu, kterou věnovala Liberecká škola fotografie a grafiky? Velkým hitem je software ZONER a poukaz na zdarma stahování z Ulož.to! Jako bonus k předplatnému si můžete nechat zadarmo vyčistit čip foťáku, nebo si vyberete UV filtry Tamron, či poukázku na Canon workshop? A co takhle některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro? Pro fajnšmerky máme nádhernou knihu Michala Broučka – PACHAMAMA a také velmi zajímavé a unikátní karty Laowa. Vybírejte a neváhejte. Objednání předplatného FotoVideo je stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech.

Vybírejte si i na našem webu: http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Doporučujeme! Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 50 % jeho normální, prodejní ceny, kterou jsme museli zvýšit. To už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.




Překladač

Aktuální fotokurzy a rekvalifikace

Cestou krajem Oty Pavla - skupina osob

Cestou krajem Oty Pavla - skupina osob

Workshop pro kohokoliv. Pro max.10 osob

Cena: 890,-
Termín: 1.1.70

Více informací
Cestou krajem Oty Pavla, pouze pro jednu osobu

Cestou krajem Oty Pavla, pouze pro jednu osobu

Jedinečnostností je koučink pouze jedné osoby, kde je maximálně podpořena tvůrčí schopnost osobnosti fotografa.

Cena: Cena je obvyklá pro jednu osobu.
Termín: 1.1.70

Více informací

SANCO, spol. s.r.o., 
Poradenská a konzultační společnost založena roku 1993.

IČ: 47550929, 
DIČ:CZ 47550929
U Pily 944, 27351 Unhošť
Mobil:00420 602 365 700

Poradenská činnost : 
www.miroslavsanytrak.cz
mirek(zavináč)miroslavsanytrak.cz

Akreditace MŠMT ČR
www.fotokurzyrekvalifikace.cz
info(zavináč)fotokurzyrekvalifikace.cz

 



Partneři

Photostudio
Eizo
ADK
FITES
Wellnessbook.eu
Svaz českých fotografů
JOOBLE
Bonsai-dnes.cz/
Časopis FotoVideo